Från Trondheim mot Sverige 8-12 juli

Söndag morgon lämnade vi Trondheim för att åka mot Sverige. I Norge körde vi längs Stjördalselva, det var en mycket vacker väg. När vi kom in i Sverige var det lika vackert. Vi åkte förbi Storlien, Åre, Östersund och njöt av alla vackra vyer. Vi stannade på campingen i Strömsund, där fick vi en fin plats precis vid sjön. Vi tog en liten cykeltur in till centrum och sen satt vi vid campingen och njöt av utsikten. Tyvärr verkade det som om Ejes förkylning hade börjat smyga sig på mig.

Måndag åkte vi vidare mot Umeå. Det är så vackert att köra bil genom Norrland och naturen där. Mycket vacker växtlighet i vägrenarna och många sjöar. Ibland en myr eller en fors som ringlar sig fram, vi tog det lugnt och rastade flera gånger. Jag (Ingrid) kände mig riktigt hängig och ville gärna ta en liten sovstund i bilen, det var svårt eftersom det var vägarbete ett par mil och vi körde genom mycket ojämn och stenig väg. Det hela slutade med punktering på höger bakhjul. Det är inget reservdäck i nya Volvo utan det är Volvo assistans som gäller. Punktering på bilen ca 4 mil kvar till Umeå. En dryg timmes väntan på bärgaren. Det var en toppenkille från Umeå. Han tog inte bara bilen utan drog med husvagnen också. Körde oss till campingen, väntade när vi checkade in och körde fram husvagnen. Sen hissade han ner bilen och hjälpte oss att ta ner cyklarna innan han åkte till verkstan med bilen. Vi hade en trevlig pratstund när vi åkte med honom och fick tips på en bra restaurang i Umeå. Eje fick använda ” movern” och köra husvagnen på plats. Skönt att vara på plats och vila ut på campingen.

Tisdag förmiddag var bilen klar på verkstaden. Eje cyklade iväg ca 8 km för att hämta den. På eftermiddagen tog vi en cykeltur in till centrum, det var vackert vid Umeälven. Vi åt mycket god mat på en restaurang och cyklade sen hem det varma vädret ca. 28 grader.

Onsdag. Jag är riktigt hängig och har besvärlig hosta. Vi åkte med bilen till Umedalen där vi hade tänkt promenera och titta på konstverk. När vi kom dit tyckte vi inte att det var så mycket att se så vi gick aldrig runt i parken. Vi åkte till ett apotek och affär för inköp av medicin och mat. Min bror Göran kom till campingen för att bo på ett par nätter i en campingstuga. Vi hade en trevlig eftermiddag med prat, grill dryck och fotbolls VM på teven.

På torsdagsförmiddagen styrde vi kosan norrut till Skellefteå där vi installerade oss på Skellefteå Camping lite norr om stan. Vi fick en fin plats nära skogen och har en lugn eftermiddag på campingen och ser fram emot de närmaste dagarnas kusinträff med blandade aktiviteter.