Meppel 25- 28/6

Första morgonen på campingen gick vi upp i tid eftersom vi ville cykla innan det blev alltför varmt. Vi cyklade på cykelvägen som startar precis utanför campingen. Holland är ett riktigt bra land att cykla i, det finns cykelvägar överallt, alla verkar cykla fast det är nästan ingen som använder hjälm. Staden var väldigt lugn eftersom det var söndag och affärerna var stängda. Vi cyklade runt och tittade och cyklade förstås åt fel håll när vi skulle titta på kanalerna och båtarna. Vid kyrktorget satte vi oss på en servering och drack kaffe, det var mysigt med klockspel från kyrkan varje kvart, det var trevligt så vi beställde vin och öl också för att det kändes bra. Tillbaks på campingen vilade vi i skuggan, 30 graders värme är ganska utmattande. Sen cyklade vi till en badsjö nära campingen och doppade oss, det var väldigt skönt.

På måndagen gjorde vi en bilutflykt till Giethoorn. Det är en stor turistattraktion. Byn har kanaler som vägar, den kallas för Hollands Venedig. Vi åkte en guidad båttur genom byn, det är väldigt fint med smala kanaler, många små broar och fina hus. Det går att hyra båt och köra själv så det kan bli ganska kaosartat med alla turister som kör i kanalerna. Efter båtturen promenerade vi längs kanalerna en bit. Vi åt mycket god mat på en restaurang mitt i byn. När vi kom tillbaks till campingen gick vi och bokade in en natt till, vi trivs så bra här så vi vill vara kvar en natt till. Vi pratade med campingvärden och han berättade att det finns en massa Youtube-klipp på turister som försöker hantera båtarna i kanalerna i Giethoorn som han tyckte vi skulle titta på. 

Nästa dag var det dags för en bilutflykt. Vi hade inget riktigt mål utan åkte först till staden Kampen, vi tänkte  stanna och promenera där fast det var en lite krånglig trafiksituation med enkelriktade vägar m.m. så vi åkte vidare. Det blev en liten rundtur där vi såg vatten, natur m.m. Ganska vackert. Det blåste rejält och var betydligt svalare så när vi skulle rasta vid en sjö fick vi sitta i lä av bilen. På campingen förberedde vi oss för att resa vidare. Vårt värdpar Harry och Roelie är så trevliga och vi har pratat mycket med dem. Roelie berättade att de hade köpt gården som har varit ett litet lantbruk. De har byggt sanitetsbyggnad, tehus och campingstuga genom att återanvända material, hon har ritat byggnaderna och de har byggt själva  med lite hjälp av hantverkare. Vi tycker att det har blivit en helt perfekt camping.
Länk till campingens hemsida https://campinghethazenpad.nl/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *