Söderut genom Danmark och Tyskland

De första dagarna av vår Europatur med husvagnen har gått bra med några få ”missöden”. Färjeturerna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden funkade perfekt. Vi blev dock lite sena med att leta camping i norra Tyskland. Vi kom till en camping strax före 21 och det verkade stendött med bom nedfälld på infarten. När vi skulle vända och köra vidare kommer campingvärdinnan springande och välkomnar oss. Trevlig camping och bra läge för vidare färd söderut. Dag två började inte så bra med enorma köer på Autobahn runt Hamburg, vägarbeten i kombination med många som vill åka bil verkar vara orsaken till de långa köerna.

Andra natten hittade vi en mysig camping söder om Fulda i Bayern.
Campingvärden pratade en tyska som inte var så lätt att förstå och vi fick gå genom köket in bakom disken i restaurangen där vi fick skriva i en gästbok namn m.m. vi var de enda som inte var långliggare på campingen. Toapapper fanns utanför toaletterna  och myntautomaten till duschen verkade antik. Det var en jättemysig camping!! Rent och fräscht och en Biergarten som serverade mycket god mat där hela familjen verkade arbeta.
Klicka på bilderna för att se dem större

 

Ett svar på ”Söderut genom Danmark och Tyskland”

  1. Ser ut som om ni har det rätt så mysigt!
    Myntautomaten ser ut att vara ”nästan likadan” som fanns i köket när jag växte upp. Vi hade nämligen gasspis som man fick mata på med polletter 🙂
    Trevlig resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *