Nynäshamn 27-30/7 2017

Torsdag förmiddag kopplade vi på husvagnen och åkte mot Nynäshamn. Vi gjorde ett stopp vid Tumbo husvagnsförsäljning  för att köpa en liten gasolgrill till husvagnen eftersom vi har kommit fram till att vi nog kommer att använda den oftare än den lilla kolgrillen. Campingen i Nynäshamn ligger fint vid Nickstabadets badplats. Vi fick en bra plats och provade vår nya grill genom att grilla några korvar.  Sen cyklade vi till hamnen där Peter och Merja hade sin båt. Det var en trevlig hamn med flera restauranger, bodar att handla i m.m. Vi satt i båten och hade en trevlig kväll tillsammans.

Fredag morgon träffades vi i stan för att handla lite matsäck .  Vi åkte  ut med båten. Det var alldeles  vindstilla så det blev en bra båttur. Peter körde båten med säker hand.  Färden gick mot Öja som vi rundade och kunde se Landsorts fyr på södra udden. Efter det åkte inomskärs tillbaks till Nynäshamns det var mycket vackert. Vi stannade för att äta och fika på olika ställen . Eje passade på att ta sig ett dopp. Vi körde också genom Dragets kanal , det var fint. Här nedan kan man se en film på hela turen genom kanalen. ( ca 2,5 min).
När vi kom till hamnen så tog vi oss en dusch. Efter det var vi på restaurang Flötet , där åt vi jättegoda hamburgare. Det var en bra dag tillsamman med Peter och Merja.
På lördagen åkte Eje och jag en biltur till Torö. Det var en fin tur. Vi stannade vid Torö stenstrand  och  åt vår matsäck.  Stranden består av massor av stenar i olika storlekar, det är populärt att surfa där. Det var väldigt vackert.
På kvällen så grillade vi igen på vår nya grill, den kommer vi nog att använda en hel del.
Söndag morgon åkte vi hem igen, vi är nöjda med vår lila husvagns – och båttripp och kan verkligen rekommendera att besöka Nynäshamn och dess omgivningar.