Småängen och Kolmården

Fredag eftermiddag åkte vi från Degerfors och styrde kosan mot Östergötland. Första anhalten var Stjärntorp för att hälsa på Göran. Vi fick en fin husvagnsplats på gården med utsikt över fälten. Görans flickor Karin och Hanna kom också och hälsade på. Det var en trevlig kväll tillsammans med god mat och mycket prat.
Lördag förmiddag drog vi vidare till Småängens camping vid sjön Lien. En mysig camping med trevliga campingvärdar. Åsa, Petter och Nils kom med sin husvagn och vi fick bra platser bredvid varandra. Det var en skön eftermiddag med promenad och god grillad mat på kvällen.
På söndagen blåste det och var kallt väder. Vi åkte på utflykt till Bergs slussar, där fikade vi och sen tittade vi på slussning av båtar. Det var intressant, det är sammanlagt elva slussar båtarna lyfts 28,5 meter från första till sista slussen. På eftermiddagen blev vädret lite bättre vi gick en liten skogspromenad vid campingen och hittade blåbär som Nils älskade att sitta och plocka och stoppa i munnen. Det blev en skön kväll igen med god mat och soligt väder.
Måndag morgon började vi packa ihop, Nils lekte en stund i lekparken han älskade att klättra i rutschbanan och åka ner. Vi sa hej då till Åsa, Petter och Nils när de åkte mot Örebro och vi åkte till Kolmårdens camping. När vi kom fram till campingen spöregnade det så vi satt inte och åt lite lunch sen tog vi en biltur mot Kolmårdens djurpark för att se hur långt det är dit om vi ska cykla eller åka bil dit, vi åker bil bestämde vi. Vädret blev bättre och solen började skina så vi åkte vidare på Kolmårdenområdet fram till Säter där det går en bilfärja över Bråviken. Det var ett mysigt café där, vi fikade kaffe och bulle och tittade på den vackra utsikten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *