Ölandsutflykter

Onsdag och torsdag har varit utflyktsdagar på Öland. Två helt underbara dagar
Onsdag förmiddag startade vi med ett besök vid fornborgen Gråborg.
Det är Ölands största fornborg med en 640 meter lång mur och ett portvalv som är intakt. Vid fornborgen ligger också St Knuts kapellruin. Det var en otroligt fridfull plats med svalor som flög och kor som råmade och bara vindens sus. Vi satt innanför fornsborgmurarna i gräset och åt vår matsäck och drack vårt kaffe, det var så härligt i solens sken.
Vi åkte vidare söderut på Öland och stannade vid Stenåsa badplats där det var vackert men vi hade ingen lust att doppa oss i vattnet eftersom det var så mycket alger och annat jox som kändes geggigt.
Efter det åkte vi till Gräsgårds hamn.Det kändes verkligen som en levande fiskehamn med gamla fiskebodar och fiskebåtar det var vackert.
På kvällen åkte vi till Kackelstugan som ligger ca en mil söder om Borgholm.
Det är ett mysigt multikulturellt ställe. Vi satt ute på gården och åt god mat och efter det var det uppträdande i ladan med DiLeva.
Det var toppenbra!! Vilken artist! Vilken kväll! Helt perfekt!
Torsdag morgon styrde vi kosan norrut.
Vårt första stopp var Neptuni åkrar, det är klapperstensvallar som är formade av havet. Det är vackert.
Vi råkade se på facebook att våra vänner Per och Mia från Lidköping var vid Ölands norra udde och det var ju nära oss vi åkte dit och försökte få kontakt med dem. Det gick inte direkt så vi åkte till hamnen i Byxelkrok för att äta lite lunch. När vi fick kontakt med Per så visade det sig att de var på väg med cykel till Grankullavik för att bada , vi åkte dit och träffade dem. Det var väldigt kul att träffas och prata en stund. De hade seglat till Öland och hade båten i hamnen vid Byxelkrok.
När vi åkte söderut igen så gjorde vi ett stopp vid Ölands enda raukområde vid Byrum.
På kvällen cyklade vi in till hamnen i Borgholm och åt en mycket god middag. Sen vandrade vi ut på piren och tittade på solnedgången. Mer bilder kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *