Tre dagar i Söderköping

Måndag den 6 juli på eftermiddagen kopplade vi på husvagnen och styrde kosan mot Söderköping.
Vi checkade in på Skeppsdockans camping som ligger precis vid Göta kanal. Precis när vi kommit på plats började det regna, så kvällen tillbringade vi inne i husvagnen.
Tisdag den 7 juli kom Göran ( Ingrids bror) till oss och vi tre tog en cykeltur längs Göta Kanal till Mem där Göta Kanal löper ut i Östersjön. Antingen så är det början på Göta kanal eller slutet, det beror på var man startar. Det var en fin cykeltur även om det blåste en hel del.
Vi fikade på Kanalmagasinet och satt förstås ute, alla människor höll bra avstånd. Sen cyklade vi tillbaks till campingen. På vägen cyklade vi in en liten sväng i Söderköping, en fin stad. Vi hade i alla fall ingen lust att ställa oss i den långa glasskön till den berömda glassrestaurangen Smultronstället. Vi tog fram grillen och grillade hamburgare, det var
skönt väder ute i solen.
Onsdag den 8 juli blev det en biltur eftersom vädret verkade bli ostadigt. Först åkte vi ut till Tyrislöt, längst ut i St Annas skärgård, det var i fint, vi satt och tittade på båtarna och vattnet och åt varsin glass. Efter det åkte vi till Stegeborgs slottsruin. Det var sevärt att gå runt och titta på den gamla borgen som har anor ända från 1300-talet. Vi tog bilfärjan över till Vikbolandet och åkte ut till Arkösund. Det är också en mycket vacker plats, med båthamn, restauranger, badplats m.m. Vi gick runt en stund och tittade oss om kring. Sen åkte vi tillbaks till campingen.
Torsdag den 9 juli packad vi ihop våra grejer och åkte hem. Det blev en lite kortare tur än vi hade tänkt, fast vi åker nog tillbaks en annan gång för att cykla mer längs kanalen och turista i staden.