Måndag och tisdag i Kroatien

De två första kvällarna åt vi på campingens restaurang. Där är det utsikt över havet och vi har fått se fantastiska solnedgångar. I går (måndag) cyklade vi till en fin badplats på andra sidan Vrsar. Vattnet var glasklart och härligt att bada i. Det är ingen idè att försöka gå på den steniga botten, så när man hade klättrat ner för stegen var det bara att slänga sig i det varma vattnet. Det är härligt att ligga i vattnet när det är närmare 30 grader i solen. Vi åt på en restaurang i hamnen på väg tillbaks till campingen. Gasolköket i husvagnen blir inte mycket använt, det är mycket bekvämare att äta på restaurang.
Idag (tisdag) gjorde vi en bilutflykt. Vi stannade och tittade på utsikten vid Limski kanal. Väldigt vackert! Sen hade vi tänkt oss att se på amfiteatern i Pula. När vi hade kört i trängsel och bilköer i ca 45 minuter för att hitta en parkering så bestämde vi att vi var nöjda med att vi hade sett amfiteatern från utsidan. Pula fick klara sig utan oss, Vi åkte istället till den lilla byn Bale/Valle. Vi åt på en restaurang där Eje fick den största wienerschnitzel han någonsin har ätit..och god var den också. Bale var väldigt fint. En gammal klosterkyrka högst upp i byn och smala gränder att gå i. Lugnt och vackert , en kontrast till det hektiska Pula. Färden gick vidare till Rovinj. Vi gick på de smala stenbelagda gatorna upp mot kyrkan som ligger högt upp, längst ut mot havet. Det var mycket varmt ca 30 grader så på nedvägen satte vi oss på ett café med varsin cappuccino och vatten. På hemvägen handlade vi i ett av alla stånd som står efter vägen och säljer vin, olivolja m.m. En flaska rött och flaska vitt vin blev det. I kväll vid husvagnen provade vi det röda….vi hoppas att det vita smakar bättre!

 

2 svar på ”Måndag och tisdag i Kroatien”

  1. Fin beskrivning av er vistelse, verkar mysigt…! Hoppas att resten av resan blir minst lika trevlig:)
    (Själva pustar vi och svettas, svårt att sova i värmen t o m. )

    Auf wienerschnitzel, så länge, kan man säga nu då, på GODA grunder 😀

  2. Wienerschnitzel är aldrig fel!! Gott!! Och var går färden vidare?? Om ni nu har någon plan?? Det verkar väldigt härligt och mycket att uppleva där ni är!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *