Utflykt onsdag

Idag har vi besökt Porec och tittat på staden och  Euphrasiusbasilikan, en kyrka,  som befinner sig på Unescos världsarvslista. Efter Porec styrde vi kosan mot Motovun, en stad som ligger högt på en kulle med utsikt över vinodlingarna i dalen nedanför. Det var dock fullt i staden (med turister alltså, åtminstone på parkeringen nedanför) vi besökte aldrig själva staden men omgivningarna var fantastiska.  Vi begav oss istället till Tomaz vina, en vingård nära Motovun. Vi provade några olika viner och köpte naturligtvis några flaskor vin av en mycket trevlig kvinna och hennes son.

 

 

Ett svar på ”Utflykt onsdag”

  1. Åh, känner igen det ni beskriver om Istrien! Ingen fara att ni missade insidan av amfiteatern, inte så mycket att se tycker jag. Ha en fortsatt trevlig resa o bättre lycka med vinet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.