Cochem onsdag

Idag startade vi med att ta gångvägen upp till Reichsburg här i Cochem. Den ligger högt upp på berget och man ser den från alla håll. Det var lite svettigt att gå upp men det var det värt. Vi gick en guidad tur och fick veta mycket om borgen. Den byggdes på 1000-talet. 1689 förstörde franska trupper borgen. Ruinen återuppbyggdes 1868. Vi fick en rundvandring i borgen och kunde även se på utsikten över Mosel från en balkong. Det var hisnande högt. Från den balkongen kunde man övervaka alla som färdades på floden så att de betalade tull.
Efter besöket på borgen tog vi en cykeltur längs Mosel. Det är väldigt bra cykelvägar på båda sidor av floden.. Det är mycket vackert att se vinstockarna längs sluttningarna och samtidigt se Mosel flyta fram. Vi cyklade förbi byn Ernst och fram till byn Bruttig-Fankel, där vi stannade och åt en pizza. Sen åkte vi på andra sidan Mosel tillbaks till Cochem. En härlig och varm dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *