Resa från Mosel till Berlin

Lördag förmiddag lämnade vi Bernkastel – Kues efter några härliga dagar med bra väder och trevliga utflykter. Vi körde österut. Resan gick bra förutom några små omvägar p.g .a vägarbete och GPS:ens påhitt att åka någon liten väg isället för autobahn På kvällen så letade vi oss fram på små krokiga vägar till en liten camping söder om Erfurt. Den låg i ett område med mycket skog och vacker natur. Campingvärden var mycket avslappnad och pekade att vi fick ställa hur vi ville och koppla in el. Det var mysigt.
På söndag fortatte vi vår färd, vi tänkte åka till Lubbenau som vi hade fått tips om. Campingen skulle ligga mitt i stan. Det intressanta är att det går kanaler som vägar nästan som i Venedig. Tyvärr hade vi missbedömt vilken turisstad det här är så det var helt fullt på campingen och det gick inte att boka till dagen efter heller. Vi åkte till en camping ca 1,5 mil utanför staden istället. Vi var ganska trötta och det var 30 grader varmt så när vi väl var på plats så kändes det bra att sitta i skuggan och titta ut över den lilla sjön. Vi åt mat på campingrestaurangen, de var mycket långsamma med service, en timme fick vi vänta på maten. Vi bestämde oss för att åka till Potsdam som var vårt nästa mål. Vi ringde och bokade plats på campingen.
Måndag blev det en kort bilresa ca 2 timmar, sen var vi framme i Potsdam. Det kändes bra. Vi fick en bra plats på campingen, nära vattnet (Floden Havel) och lagom skuggigt, det var mycket varmt så det var bra att ta det lugnt. Vi hade en bra eftemiddag och åt gott på campingrestaurangen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *