Första etappen Degerfors – Zell am See 17-19/6

Årets Europaresa började med en tur till Trelleborg för att där ta färjan till Rostock. Det började med vägarbete mellan Svartå och Laxå då vi lyckades få ett litet stenskott på rutan. Sedan fick vi stå stilla före Motala i ett rejält åskväder. I Motala åt vi på snabbmatsrestaurang Chop Chop. När vi skulle gå störtregnade det så vi fick vänta en stund. Då kom en trevlig anställd ut med ett parasoll och gick hela vägen tillsammans med oss till husvagnen, toppenbra. Nu hade det gått mer än 3 timmar och vi var bara i Motala. Det blev lite stressigt att komma fram till Trelleborg, men det gick vägen, vi hann. När vi skulle på färjan var det rörigt. Vi körde fel och fick vända och stå och vänta en lång stund. Färjan gick 40 min försent 23:30 åkte vi. Vi fick en bra hytt och vi sov några timmar.

Nästa dag startade vi strax efter sex på morgon morgonen. Det rullade på bra, vi körde cirka 50 mil och tog in på camping Betzenstein norr om Nürnberg. En mysig liten camping lugnt och skönt. Onsdag morgon när Eje skulle veva upp stödbenen så gick ett av benen sönder. Det hängde kvar uppe så hela resan den dagen fick Ingrid kika i backspegeln om benet hängde kvar. Vid halv fem var vi framme i Zell am See och Seecamp. Tyvärr var campingen under ombyggnad och vi har aldrig varit med om rörigare incheckning. Det tog mer än 40 min och vi fick bara två nätter. Varma o trötta åkte vi och handlade sen pustade vi ut i skuggan. Vi träffade Cornelis, Mimi och hunden Stella som var på Europatur med en husbil från -89. De var mycket trevliga och tipsade oss om att åka till Kaprun och ta linbanan där. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *