Rüdesheim 17/6- 20/6

På lördagen tog vi cyklarna och cyklade längs Rhen in till Rüdesheim. Det var mycket varmt. Vi gick runt och tittade på staden. Vi åt flammkuchen ( nästan som pizza) på en mysig restaurang. Efter det gick vi på turistgatan ”Drosselgasse”, den känns som en genuin smal gata i en tysk småstad, fina hus och många gränder. På Café Engel beställde vi in Rüdesheimer kaffe. Det var en upplevelse, servitören tillredde kaffet vid bordet. Det var varm Asbach Uralt, en sockerbit och sen eldade han så sockret karamelliserades. Efter det kaffe och en stor klick vispgrädde, det var gott! Vi cyklade tillbaka till campingen och satt i skuggan av träden och hade skönt. Vi hade bokat en båttur på Rhen på söndag eftermiddag så på förmiddagen tog vi det lugnt. Båtturen varade i fem timmar och den var väldigt bra, vi fick bra platser i skuggan och det var servering vid bordet så vi hann med både öl, vin, mat och kaffe. Båten åkte förbi flera borgar i småstäder och även den berömda Loreleiklippan. Vid St.Goar vände vi och vi fick se allt från andra hållet också, en mycket vacker båttur. Måndag förmiddag handlade vi och tankade, sedan cyklade vi in till staden för att åka linbana upp till Niederwald denkmal, det är ett monument som uppfördes i slutet på 1800- talet som minne av det tysk- franska kriget. Det är en gigantisk staty av Germania som symboliserar Tysklands förening 1871. Det var en fantastisk utsikt från linbanan över vinodlingarna i Rhendalen. Uppe vid statyn var det ännu bättre utsikt över Rhen och landskapet. Efter linbaneturen gick vi till Markplatz mitt i gamla staden, vi satt där och provade tre sorters vin som gick att köpa i en liten kiosk, det var gott och mysigt.

Tisdag skulle vi packa ihop och åka vidare. Tyvärr hade vi ett hårt arbete med att städa bort efter alla duvor som bodde i träden ovanför oss. Det var fågelskit på bilen, husvagnen och markisen. Vi prioriterade att städa markisen och framsidan på husvagnen, det var ett drygt jobb. Sen åkte vi mot Bernkastel- Kues i Moseldalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *