New York första dagen

Första morgonen, strålande sol och varmt… mycket varmt. Frukost intogs på Broadway Deli & Cafe som låg precis bredvid hotellet. Där åt vi frukost varje morgon, det blev för det mesta omelett, vi provade pannkakor med sirap en morgon också.
Promenad ner till pir nr 83 där vår båttur runt Manhattan startade. Det var en tur på ca 2,5 timmar och vi fick verkligen se mycket av Manhattan. En riktigt trevlig båttur.
Efter det gick vi i värmen och inköpte mat i ett gatustånd , det stod att det var ”famous halal” , det var i alla fall gott. Lite vila på hotellet och sen promenad till Times Square, vilket ställe, vad ska man tycka? Rockefeller center var vårt nästa mål .Sammanlagt består Rockefeller Center av 21 byggnader mellan 48th och 51st Street. Den uppfördes 1929 -1940 och har utvecklats till att bli en av New Yorks största turistmagneter, inte minst tack vare TV-sändningarna från platsen och den på vintern populära isbanan. Vi köpte biljetter  för att åka hissen upp till  ”Top of the Rock” 70 våningar upp. Där var det en fantastisk utsikt, vi kunde se både södra och norra Manhattan och även frihetsgudinnan.  Efter den upplevelsen vandrade  vi vidare till  Grand Central Terminal som är en stationsbyggnad som stod klar 1907 och var då den största i hela världen. Det var mäktigt att se denna stora byggnad och vad de hade kostat på i utsmyckningar  på en stationsbyggnad. Nu var vi ganska trötta i fötterna och väldigt svettiga, så det var skönt ( och även gott) att på hemvägen sitta på en grekisk restaurang och äta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *