New York andra dagen

Andra dagen i New York var lika solig och varm. Vi fångade in en taxi för att åka till Columbus Circle som ligger i södra änden av Central Park. Där tänkte vi hyra cyklar, det fanns många cykeluthyrare. Vi blev övertalade av en övertygande försäljare att anlita deras cykeluthyrning, vi fick ett bra pris, tyckte vi, för tre timmars cykling. Det visade sig att det var en bit  att gå till själva uthyrningen, den låg inte precis vid parken, cyklarna var av varierande kvalité också , men det gick i alla fall bra att cykla. Vi cyklade i parken och stannade på olika ställen för att titta närmare, en dryckespaus vid Conservatory Water hann vi också med, där kunde vi sitta och titta på alla som hyrde små radiostyrda segelbåtar som de körde på vattnet. Vi stannade naturligtvis också vid minnesplatsen för John Lennon, Strawberry Fields.
Tyvärr så fick man endast cykla på de största vägarna och det var enkelriktat, man kunde bara cykla åt ett håll runt parken. Vi cyklade hela vägen runt, det är en väldigt stor park med många oilka aktiviteter, små sjöar, lekplatser m.m.
Efter cykelturen var det ”obligatoriskt” (tyckte några i resesällskapet) med ett besök på Apple Store  på Fifth Avenue , där nere var det svalt och skönt. Vi tog en taxi till hotellet och gick ut för några var kaffesugna och andra var ölsugna. Vi fick både kaffe och öl och satt ute och tittade på folklivet. Därefter tog vi en promenad ner till Hudson River och piren.  Efter en stunds vila på hotellet promenerade vi ut för att äta, vi kom till Mercury Bar där vi fick god mat och dryck , vi blev dessutom bjudna på ett extra glas vin ” on the house” eftersom de hade råkat tappa upp fel, de tyckte väl att vi såg ut att behöva det. Det var en trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *