Avresedagen

Vår avfärd från Degerfors startade i god tid. Vi hämtade Per och Rose-Marie kl 11:00. Glada inför resan pratade vi om vad vi hade packat och vad vi inte hade packat, vi pratade nog om allt utom PASSEN!
I Västerås stannade vi för att äta och precis när vi skulle åka vidare kom vi på att vi hade glömt passen hemma, panik!!
Efter många olika tankar på lösningar så ringde Eje till polisen och frågade om det kan fungera att hinna få tillfälliga pass att åka till USA på, de trodde att det skulle fungera . Snabb färd till polisen som ligger en bit från Arlanda terminal 5. Per och Rose-Marie släppte av oss vid polisen och åkte och parkerade bilen. Det gick ganska fort att få våra fina rosa pass. Sen kom nästa bekymmer , ESTA- ansökan, det måste man ha för att få landa i USA och den ska vara gjord minst 72 timmar före avresa. Det hade vi ju förstås gjort men med andra passnummer. Det gick inte att att ändra ansökan, vi blev tvungna att göra nya ansökningar med en minipsurfplatta när vi stod i incheckningskön. Först Ejes den hann vi få iväg och betala, Ingrids var inte riktigt klar när vi kom fram i kön, vi hade inte hunnit betala den. Vårt mod sjönk när kvinnan i incheckningen första  sa att man inte kan åka till USA på tillfälliga pass. Hon ringde några samtal och vi fick stå och vänta , sen sa de att vi måste checka in genast om vi skulle hinna med planet. Betalningen för Ingrids ESTA ansökan hade inte kommit iväg , så vi stod som på nålar. Vi fick byta incheckningsdisk och mannen i den kollade våra pass och fick helt plötsligt okej på datorn att våra ansökningar hade registrerats,
PUH. Vi fick checka in. Vi sprang till säkerhetskontrollen och sen vidare till planet. Där kunde vi pusta ut. När vi kom till passkontrollen i New York var vi lite nervösa för våra pass. Mannen som satt i kontrollen var mest imponerad att vi kunde få pass i Sverige samma dag som vi skulle resa och sen hälsade han oss välkomna till USA. Taxifärd till hotellet och vi fick känna hur varmt det var i NY ca 30 grader. Inköp av dryck och lite snacks sen var det godnatt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *