Söndag 30/12 till hemresa tisdag 1/1 2019

Söndagen var ytterligare en dag med promenad, bad , snorkling , bröd och ost på balkongen, lunchvila, promenad till affärer i eftermiddagsvärmen, middagsbuffé m.m. Alltså en härlig semesterdag.

Måndag. Nyårsafton
Sista dagen med känslan av att nu vill vi bada och njuta så mycket som möjligt. Då hände något som man inte tror ska hända. Jag ( Ingrid) skulle ta den allra sista snorklingsturen och simmade som vanligt ut från stranden. Mitt under simningen så kom det plötsligt en attack från sidan och jag  kände hur det högg till i handen, fisken tog ny sats och försökte hugga till mot benet också. Jag blev förstås rädd till att börja  med och skrek till och sparkade för att simma bort.  Det var en fisk som heter Picassotryckare som vi har sett mycket under de här dagarna, den är väldigt vacker. Vi har upplevt att de gärna har försökt simma mot oss och varit lite aggressiva. Eje fångade en på film som attackerade kameran det kan ni se här nedanför. Det finns också en annan längre film med lite lugnare fiskar och väldigt vackert  korallrev vid Blue Bay.   Eje skrattade gott när jag kom upp och sa att jag blivit fiskbiten, men jag fick i alla fall ett sår på handen, så det är beviset. På kvällen var det nyårsfirande med fint dukade bord och mycket god mat och trevlig musik.  På stranden utanför hotellet kunde vi se hur Mauritisierna samlas och grillar och umgås och firar nyår ungefär som vi svenskar firar midsommar. På stranden längre bort var det massor av tält med folk som övernattade och festade. Hela kvällen var det smällare och fyrverkerier och på tolvslaget  var det som ett inferno av fyrverkerier överallt, det verkade aldrig ta slut. Fantastiskt  mycket att se, fast samtidigt var det så mycket att man nästan blir rädd för säkerheten med allt smällande och allt folk på stranden.  

Tisdag var det hemresa. Vi åt frukost och sa hejdå till vår trevliga servitör som serverat oss kaffe varje morgon och som visste att vi ville ha svart kaffe ”no milk” sa han alltid. Han hjälpte mig lite extra ibland eftersom han såg mina svårigheter med händer och fötter. Det är alltid lite sorgligt att lämna ett ställe som man har trivts så bra på, vi är mycket nöjda med vår semester och kanske vi återvänder till Mauritius igen för att kunna få bada i den varma  Indiska Oceanen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *