Torsdag 27/12 till lördag 29/12

Torsdag blev en dag med strand, bad och snorkling igen. Det är kul att försöka filma när vi snorklar det är inte alltid så lätt att fånga det man vill på filmen. Jag ( Ingrid) badar mest hela tiden , Eje brukar ta en promenad för att inhandla bröd, vatten, öl m.m. Att äta lunch på balkongen är mysigt. Ofta tar vi en vilostund inne när det är som varmast på dagen. Eje pratade med en taxichaufför utanför hotellet och preliminärbokade en tur på lördag.

Fredag morgon efter frukost promenerade vi tillsammans för att handla lite och boka resan med taxin. Vi träffade vår TUI-guide på hotellet så hon fixade allt med pengarna som vi hade betalat för julmiddagen. Vi pratade med henne om vilka ställen som var bästa att snorkla på och hon sa Blue bay, vilken tur att det är precis dit vi ska åka taxi på lördagen. Sen var det strandliv resten av dagen. Varje kväll äter vi buffemat här på hotellet det är mycket olika rätter ,de bästa är fiskrätterna även en del sallader är mycket goda. Det är mycket olika söta desserter fast glass och blandad frukt är det absolut godaste 

Lördag.  Rittoo vår taxichaufför stod redo utanför hotellet kl 8:00. Vi skulle åka till Blue bay som ligger på sydöstra sidan av Mauritius. Taxifärden tog en timme, vi fick lite guidning under tiden det var intressant, det är vänstertrafik så i varje rondell tittar man åt fel håll, tur att vi inte kör själva. Vid Blue bay fick vi bråttom att komma med en båt för snorkling , det var många båtar och man kunde boka en tur enbart för att få komma ut till korallrevet och snorkla. Det verkar som om det  endast är en viss tid som båtarna får stanna där, antagligen är det gör att skydda de känsliga korallerna. I sista stund kom vi med en båt. När vi hade satt oss så upptäckte vi att det verkade som om bara vi var redo för snorkling. Det var glasbotten i båten och alla tittade intresserat ner utom jag ( Ingrid) som blev mer och mer irriterad och trodde vi kommit fel. Båten åkte över till en strand vid ett lyxigt hotell och där skulle alla av utom vi! Vi två fick åka till korallrevet. Det var en helt fantastisk snorkling! massor med levande koraller av olika sorter och otroligt mycket fisk. Eje filmade en massa. Vi hade nog kunnat simma runt där i flera timmar. Jag har ofta problem med att kliva i båtar eftersom mina ben och armar är muskelsvaga. Det är så härligt med alla hjälpsamma händer som stödjer och fixar så att allt fungerar med snorklingen, det är jag tacksam för.

Efter båtturen var vi en stund på stranden, det var en väldigt fin badplats. Eftersom det är lördag var det många familjer där, de hade med sig mat, stolar bord och verkade en riktigt härlig lördag.

Vi åkte tillbaks till hotellet och vilade oss. Nu är det snart dags för kvällsbuffen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *