Söndag 23/12 till onsdag 26/12

Söndag morgon vaknade vi utan att ha blivit drabbade av cyklonen den passerade öster om Mauritius. Det blåste en del och gick höga vågor annars var det lugnt.

Eje gick morgonpromenad och jag gjorde lite muskelträning innan frukost. Så startar vi de flesta dagarna. Frukosten är bra inte alltför överdådig fast allt man kan önska finns, ägg, yoghurt, bröd m.m . Framförallt är det gott med alla frukter, färsk ananas varje morgon är toppen och sen avsluta  med en croissant så har man fått hela kostcirkeln till frukost. På stranden idag kom det en trevlig kille och ville sälja en båtutflykt till oss, det var precis den vi hade tittat på tidigare så vi slog till. Båten går från stranden strax bredvid hotellet så det kändes perfekt, utflykten blir på tisdag.

Måndag julafton

Hotellet ville boka in oss på julmiddag och ha betalt för den, vi har ju betalat gör halvpension och ville inte betala extra för julmiddagen. Vi fick betala men efter kontakt med vår TUI-guide så kommer vi att få tillbaka pengarna det hade blivit något fel. Vi bokade i alla fall ett bord för fyra för att få sitta tillsammans med Bengt och Ulla från Skövde dom gjorde sin sista kväll här.

Snorklingen var mycket svår idag det blåste och gick underströmmar så det var svårt att bestämma åt vilket håll man skulle simma, det är ändå härligt att bada och slappa.

På kvällen åt vi julmiddag tillsammans med Bengt och Ulla. Sen var det uppträdande med en dansshow som vi inte var så imponerade av.

Tisdag

Båtutflykt! Vi samlades kl 8 och kom iväg ca halv nio. Färden gick väldigt snabbt med speedboat i ca 40 min. Det första stoppet var för att få se delfiner och de som ville fick simma och snorkla för att se dem i vattnet. Man måste kunna simma snabbt och det gick ganska höga dyningar mitt ute på havet så vi valde att stanna på båten och titta. Vi såg flera delfiner, det var kul. Efter det åkte vi till en strand med ett korallrev där fick vi snorkla. Det var fantastiskt vacker, massor med olika fiskarter och fina koraller. Vi åkte sen förbi en korall som växte som en hög pelare ur havet, mycket ovanligt att koraller växer så ovanför vattnet.

Vi gjorde ett långt stopp på ön Ile aux Benitiers där våra guider grillade fisk, kyckling, korv, vitlöks bröd m.m. som vi fick till lunch , mycket gott och trevligt. Till dessert fick vi grillad banan. Vi fick också deras specialblandade djungeljuice (rom och juice). Det var trevligt att prata med alla som deltog på utflykten vi var från olika håll i världen , Tyskland, Frankrike, Sydafrika. Vi stannade på ön och badade m.m. Det var en hel del business på ön. Försäljarna hade sin varor på diverse flytetyg, de sålde drinkar, ostron, smycken, snäckor m.m. Det var en härlig dag, när vi kom till rummet på eftermiddagen fick lov att vila en stund. 

Onsdag

Efter frukost gick för att hitta en affär som sålde solglasögon. Ejes Ray Ban glasögon som han köpte 1994 blev kvar på ön Ile aux Benetiers, så nu var det sorg och akut behov av nya solglasögon. Det är så bra omgivningar här, när man promenerar från hotellet är det mycket vanliga bostäder och smala gator. Vi hittade direkt en affär där Eje köpte nya solglasögon. Sen snorklade vi, badade, lyssnade på ljudböcker och slappade. En härlig dag på Mauritius. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *