Julafton och juldagen

Julafton startade tidigt för oss, vi åkte med Hanna och Johan på en rundtur på den södra delen av Mauritius. Vi hyrde en taxi med chaufför hela dagen. Vi hade tur för han körde bra och var mycket kunnig och hjälpsam med allt.  Första stoppet var på en tefabrik med tillhörande temuseum. Det avslutades med provsmakning av olika tesorter, en del goda och en de mindre goda. Det var fint att se alla tebuskar som växte i massor runtomkirng.
På vår resa såg vi också massor med sockerrörsodlingar Sockerproduktion har funnits på Mauritius ända sen holländarna kom till ön på 1600-talet. Vi besökte Saint Aubin där det fanns vaniljodling, ett franskt kolonialhus och romproduktion. Vi fick se hur man pressar sockret ur sockerrören, därefter tillsätts jäst och det får jäsa i stora jäskar för tillverkning av rom. Vi fick provsmaka  olika romsorter av en trevlig guide.

Vår taxichaufför var en bra guide han körde oss till ett hinduiskt tempel och berättade om de olika gudarna, (som inte är olika gudar)det var intressant.  Han berättade att det endast finns en gud inom hinduismen, gud visar sig i olika skepnader.
Vi åt lunch på en restaurang med indisk mat , gott men ganska dyrt.
Det spöregnade när vi kom utifrån restaurangen , men vi åkte i all fall vidare för att se en vulkankrater som vi tyckte inte var så mycket att se, efter det valde vi att åka tillbaka till hotellet och julfirandet
Johan, Hanna och vi hade en trevlig kväll .
Det sjöngs julsånger av en kör i strandbaren och sen bjöds vi på en meny med flera rätter, mycket gott!
Vi avslutade kvällen med drinkar och dans till reggaemusik i strandbaren, Det var en rolig julafton.
Juldagen har varit en slödag på stranden , med snorkling och liggande i solstol. Det är varierat väder med regn, moln och sol.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *