New York tredje dagen

Himlen var mulen när vi vaknade så vi tänkte att idag blir det svalt. Men så svalt var det inte förstås, en fördel var att solen  inte stekte. Vi tog tunnelbanan till nedre Manhattan för att först besöka minnesplatsen vid World Trade Center. Efter det åkte vi en gratisbuss som gick runt södra Manhattan. Vi besökte Battery Park som ligger allra längst söderut på Manhattan. Mycket vackert och fridfullt, med utsikt ut mot Frihetsgudinnan. Vi tog en tur med gratisbussen igen för att komma till Brooklyn Bridge. Det är den äldsta hängbron i New York.  Den sträcker sig över East River  från Manhattan till Brooklyn och blev världens största hängbro när den var klar. Den var också den första hängbron vars konstruktion använde sig av stålvajer. Bron invigdes den 24 maj 1883 .Vi promenerade upp på bron tillsammans med hundratals andra turister. Det var en fin utsikt och väldigt kul att se hela bron på nära håll. Efter det tog vi lite att äta och sen tunnelbanan tillbaks. När vi kom till hotellet kom det en riktig åskskur och regnet vräkte ner  så vi tog ett par timmars vila. På kvällen gick vi ut. Vi åt på en thairestaurang och efter det promenerade vi till Times Square för att uppleva det på kvällen. Det var hur mycket turister som helst och alla reklamskyltar gjorde att det var ljust som på dagen, man vet inte riktigt om man ska tycka att det är fantastiskt eller bara konstigt. Men det är i alla fall en upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *