New York fjärde dagen

Sista dagen. Efter frukost gick vi en liten promenad för att handla några t-shirts. Eje köpte två, Ingrid köpte ingen, det var New Yorkshoppingen. Vi checkade ut från hotellet och köpte oss några sallader och  begav oss ner till pir 84, där satt vi vid Hudson River i skuggan och hade  picknick, det var skönt. Vi hyrde tandemcyklar vid piren och cyklade på cykelvägen längs Hudson River, det var härligt. Det finns cykelvägar nästan runt hela Manhattan. Vi cyklade på västra sidan och fick se både parker, bilvägar, affärer m.m. Vi cyklade till Riverside Park som ligger i West Harlem sen vände vi. Det blev en tur på ca 1,5 mil. Efter det satte vi oss vid en servering vid piren och tog några öl, det var en härlig avslutning på vår resa. Vid hotellet försökte vi tvätta av oss så gott det gick på den lilla toaletten i lobbyn. Vi väntade på hämtning kl 18:00 , bilen kom 20 minuter försent och vi fick en upplevelserik  resa.
Fredag eftermiddagstrafik i New York! Bl.a. så använde vår chaufför sig av avfarter och påfarter på motorvägen för att passera ett antal bilar som stod stilla i kön på motorvägen. Vi kom fram i tid till flygplatsen och kunde checka in, ännu en gång förundrades damen i incheckningsdisken över våra rosa pass och var mycket imponerad av att man i Sverige kan få ett pass på samma dag som man ska åka.
Hemresan gick bra, när vi trötta kom till Sverige och skulle visa våra pass så fick vi tyvärr inte behålla dem, vi som  hade tänkt att vi skulle rama in dem och hänga upp på väggen.  Det var en minnesvärd resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *