Fårö. 12-16/8 2022

Fredag eftermiddag anlände vi till Strandskogens camping på Fårö. Den ligger vid Sudersands sandstrand det passade bra eftersom vädret fortsatte att vara riktigt varmt och soligt. det är en fantastiskt fin strand som är ca 3 km lång och det är mjuk fin sandbotten så det är härligt att doppa sig i vågorna. Vi badade och låg och njöt på stranden. På kvällen åt vi tapas på TODO krog som låg ca 100 meter från vår husvagn. Lördag förmiddag tog vi en cykeltur och stannade först vid Fårö fyr som ligger på Fårös nordöstra udde. Vi cyklade vidare och rastade vid Raudstajndssand strand, en mysig ganska folktom strand. Sista stoppet på vår två mil långa cykeltur var vid bageriet Sylvis döttrar, där tog vi en gofika. På eftermiddagen badade vi och sen grillade vi vid husvagnen. Söndag var en bilutflyktsdag. Först åkte vi till Langhammars raukområde där vi gick en stund och tittade och beundrade de olika raukformationerna. Sedan körde vi en tur runt och såg Digerhuvud och den vackra karga naturen. Efter det besökte vi Bergman center. Det var intressant att se och höra om Bergman och hans filmer och att få läsa berättelser om många Fåröbor som hade varit med och arbetat i bakgrunden. Vi avslutade vår biltur med ett besök på Kutens Bensin och åt galetter på creperiet. När vi kom tillbaka till campingen så tog vi oss till stranden för att svalka oss i havet, det var så skönt. Det blev en biltur även på måndagen. Vi tog bilfärjan över till Gotland och körde en tur för att se den Blå lagunen som är ett kalkbrott där man kan bada . Det var ganska mycket folk där och vi tyckte att det var varmt och dammigt så vi gick runt och tittade lite utan att bada. Vi körde vidare och hamnade i Kappelshamn där vi åt på Kappelshamns veranda. Jag (Ingrid) åt den godaste maten på den här resan, det var en fiskgryta som var underbart god och Eje åt pizza. Det blev förstås bad den här kvällen också, varmt väder och varmt i vattnet, så härligt. Vi hade rastat vid den fina stranden Raudstajndssand när vi gjorde en cykeltur så på tisdagen bestämde vi oss för en badutflykt dit. Vi cyklade dit och tillbringade flera timmar där med bad och strandliv. Vi var nästan ensamma där, det var mysigt. När vi kom tillbaks till husvagnen grillade vi och sen tog vi ett avskedsdopp på kvällen eftersom det var sista kvällen på Fårö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *