Lördag 2 juli till Måndag 4 juli. Norberg

Vi lämnade Hudiksvall och styrde kosan mot Norberg, där var det en mysig camping som ligger vid sjön Noren. När vi kom till vår plats och steg ut bilen för att se hur vi skulle placera husvagnen så blev vi så överraskade för i husvagnen bredvid vår står Pernilla och ropar hej. Pernilla är en vän från min (Ingrid) tid i hemvärnet och arbete i Röda korset, det var länge sen vi sågs och det var så kul att träffas och att vi hade platserna precis bredvid varandra, vilken tur. Det blev en trevlig eftermiddag och kväll vi pratade och umgicks, Pernillas kompis som bor i Norberg gav oss tips på utflyktsmål. På lördagen gjorde vi en trevlig cykeltur runtomkring Norberg. Först besökte vi anrika Elsa Anderssons konditori, mycket värt ett besök och gott fika. Vi cyklade runt sjön Noren för att bese den ”blå grottan”, den  påminner om just en grotta men är faktiskt en gruvort (tunnel). Den ligger i Klackbergs gruvfält där det finns många gruvor och dagbrott. Det är lite magiskt att titta på det blåa vattnet som fyller gruvhålet. Nästa stopp på cykelturen var Svinryggen, det är en bergskam mellan två rader av sammanlagt 18 gruvhål på båda sidor av bergsryggen. Bergskammen påminner om ryggen på just ett svin, varifrån platsen har fått sitt namn. Vi gick en stig över bergskammen och kikade ner i hisnande dagbrott och gruvor. Efter det cyklade vi tillbaks till campingen och tog en fikastund med Pernilla innan hon åkte vidare hemåt med sin familj. Måndag morgon packade vi ihop och reste hem efter nästan tre veckors husvagnsliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.