Skokloster 4-7/8 2021

Onsdag eftermiddag anlände vi till Skokloster camping. Efter lite krångel med placering av husvagnen så fick vi till slut en ganska bra plats med utsikt över Mälaren. Vi tog en liten promenad längs stranden ,genom skogen och campingen. Det var väldigt många fastboende som hade utbyggnader och trädgårdar m.m. ungefär som sommarstugor. Vi bodde ca 75 meter från restaurangen och på kvällen var det allsångskväll så vi hade underhållning när vi satt utanför husvagnen. det blev faktiskt väldigt trevligt.

På torsdagen åkte vi till Skokloster slott, där vi gick en guidad tur. Skoklosters slott är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Slottet uppfördes 1654–1676 av greve och fältmarskalk Carl Gustaf Wrangel. Det var en väldigt intressant guidad tur med en mycket bra guide. Efter guidningen gick vi runt och tittade på de två våningar som, man fick gå utan guide. Vi fikade och tittade på utsikten, slottet ligger väldigt vackert vid Mälaren. På eftermiddagen åkte vi en tur till Sigtuna. Sigtuna är Sveriges första stad, det är mycket kvar av det gamla i Sigtuna, det är en mysig stad att gå runt i. På kvällen åt vi på restaurang Sjökrogen som ligger på campingen det var gott och väldigt nära hem till husvagnen.

Fredag morgon åkte vi till Bålsta för att tanka m.m. På eftermiddagen tog vi en cykeltur på ca 1,5 mil. Det är fint på Skoklosterhalvön. Vi cyklade på småvägar och njöt av den vackra naturen. Vid Skoklosters slott stannade vi och åt glass på samma ställe vi hade fikat dagen innan, det var kyrkans café väldigt fint med utsikt över sjön. På kvällen köpte vi hämtpizza på restaurangen, det är bra att bara behöva gå 75 meter för att hämta pizzan. Sen satt vi utanför husvagnen och njöt av solnedgången

Lördagen var det dags för hemfärd. Vi packade ihop och konstaterade att vi var väldigt nöjda med vår två veckors långa semestertripp. Sen styrde vi kosan mot Degerfors.

Ett svar på ”Skokloster 4-7/8 2021”

  1. Hallå vänner !

    Båten är borta och vi gör som er…. Husvagn.

    Hör gärna av er. Vi saknar ert sällskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *