Mohed 1-4/8 2021

Söndag eftermiddag anlände vi till Mohed camping som ligger vid Florsjön 1,5 mil från Söderhamn. En mysig familjär camping där vi blev tydligt lotsade till en fin stor plats nära sjön. Det var jättefina duschar m.m. och allt kändes bra. Det var ganska kallt och regnet hängde i luften så vi tog det lugnt hela eftermiddagen.

Måndag morgon var det riktigt regnigt och kallt så vi bestämde oss för en bilutflykt. Vi åkte till Växbo lin. Växbo Lin grundades år 1990 av Rolf Åkerlund, på samma plats där linne producerats i århundraden idag drivs det av Hanna & Jacob Bruce. Det är trevligt att besöka väveriet man får gå in och titta på produktionen och läsa lite om hur det går till att tillverka de olika linprodukterna. I butiken handlade vi kaffefilter i lin som man kan använda många gånger. Vi åkte vidare till den gamla hälsingegården Träslottet, det blev ett kort besök inne i restaurangen fanns ingen plats och vädret var så ruggigt så ute ville vi inte sitta. Det är en plats att besöka i vackert väder. Färden gick vidare till Skärså ett gammalt fiskeläge vid kusten nordost om Söderhamn. Det var väldigt regnigt men regnet höll upp en stund så vi kunde se oss omkring. Fiskhandlare John Gunnarsson kom till Skärså på 20-talet och startade inläggning av Gunnarssons lökströmming i det som i dag är restaurang Albertina. Vi åt supergod mat på restaurangen, grillad fjällröding. Sedan köpte vi lax i rökeriet. Det blev en bra utflykt trots det dåliga vädret.

Tisdag behövde vi handla mat och åkte till ett köpcentrum. På eftermiddagen tog vi en cykeltur runt Florsjön det blev drygt en mil och var en fin tur. Det var fint att slappa på campingen och se den vackra solnedgången. Onsdag morgon går färden vidare söderut till Skoklosters camping.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.