Rättvik 28/7-1/8 2021

Onsdag eftermiddag anlände vi till Siljansbadets camping. Vi fick en plats ganska nära sjön med fin utsikt. När vi checkade in fick vi upplysning om att det kunde vara lite högljutt på campingen eftersom Classic Car Week var på gång. Egentligen var den inställd p.g.a. pandemin fast det var ändå mycket bilfantaster på plats. Vi tog cyklarna och tänkte cykla in till centrum. Vi kom inte längre än till långbryggan som ligger precis utanför campingen. Långbryggan är 628 m lång och byggdes år 1895 som angöringsplats för ångaren ”S/S Rättvik”, som gick i trafik på Siljan 1895 till 1950-talet. Långbryggan nyinvigdes på nationaldagen den 6 juni 1992 efter en storrenovering.
Det var kul att gå den långa vandringen ut på bryggan. Efter det blev vi sugna på mat och fick ett fint bord på Restaurang Sjövillan med utsikt mot långbryggan. Vi åt och drack gott, sen återvände till husvagnen. Torsdag bestämde vi i alla fall att vi skulle cykla in till Rättvik. Vi cyklade en liten tur i utkanten av Rättvik, en hel del uppför så vi fick lite utsikt över Siljan. Sen tillbaks till centrum och fika med goda bullar på café. Vi gick runt lite och ”turisttittade”, vi hann precis tillbaks till campingen innan eftermiddagsregnet kom. Då blev det husvagnsmys.
Fredag cyklade vi ”Dalhallarundan”. Det är en tur på ca 2,5 mil som går på småvägar och
skogsvägar, det är väldigt fint och så bra planerat att man nästan inte alls cyklar där det är mycket trafik. Första stoppet gjorde vi vid Nittsjö keramik. Där hittade vi fina skålar som vi förstås inte kunde köpa när vi cyklade. Turen gick förbi Dalhalla, där var det lite terräng i skogen. Vi rastade vid Bysjön och cyklade sen genom fina, byar som är typiska för Dalarna.
När vi vilat en stund vid husvagnen så tog vi bilen upp till utsiktstornet Vidablick. Därifrån är det en fantastisk utsikt över Siljan. Sen blev det grillkväll.
Lördag tog vi en biltur. Först till Nittsjö keramik och köpte skålarna som vi hade sett dagen innan.
Sedan åkte vi till Tällberg. Där gick vi runt i olika hantverksbodar, det var trevligt och väldigt
” turistigt”. Vi köpte en fin liten bricka. Där åt vi också stenugnsbakad pizza. Vi fortsatte bilfärden genom Leksand och förbi Siljansnäs. En fin bilutflykt. Vi har under dagarna i Rättvik fått se väldigt mycket olika bilar, en del väldigt finputsade och omskötta, en del ser ut som skrothögar. Det verkar vara två olika inriktningar på cruisinghobbyn. Det har varit
kul och intressant att se vilket stort intresse det är. Det har varit ganska livat på campingen också.
I morgon , söndag åker vi vidare till Mohed som ligger nära Söderhamn.

2 svar på ”Rättvik 28/7-1/8 2021”

  1. Fina bilder. Leo och jag campade rätt mycket i dessa trakter. Då kände man sig(som du säger ) som en riktig turist. Kul att bloggen är igång.

    Fortsätt med trevlig tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.