Ekshärad 24-28/7 2021

Lördag eftermiddag kom vi till Byns camping i Ekshärad. Det är en liten mysig familjär camping som ligger vid Klarälven.
Det var väldigt varmt närmare 30 grader så efter en liten promenad var vi väldigt varma. Det är en fin badplats precis vid campingen så vi tog ett kvällsdopp i Klarälven, väldigt skönt!
Söndag.
Eje pumpade upp vår nya kajak och vi rustade oss för en tur på älven. Lite tungt att bära ner till vattnet fast det kom en snäll man från Belgien och hjälpte till att bära, han berättade om översvämningarna i Belgien och att det forsade vatten på gatan där han bodde, fast hans hus hade klarat sig.

Sen hade vi en underbar tur med kajaken. Vi paddlade mot strömmen och rastade vid en sandbank där vi badade och åt vår matsäck. Sen var det lättpaddlat tillbaks till campingen. En mycket varm dag som var helt perfekt för paddling och bad. Vi fick sitta i skuggan bakom husvagnen och äta vår kvällsgrillade mat.
Måndag.
En paddeltur idag igen. Inte lika lång fast vi stannade på samma ställe och badade. Sen gled vi med strömmen tillbaks till campingen, i kände oss som Tom Sawyer som glider på Missisippifloden. På eftermiddagen åkte vi in till Ekshärad och tittade på kyrkogården där finns över 450 smidda järnkors, huvudsakligen från 1700- och 1800-talet. Väldigt annorlunda och intressant. Vi besökte också kyrkstallarna och hembygdsgården. Vi hann även med en kopp kaffe på ICAs uteservering. Ett kvällsdopp även denna kväll, det är väldigt fint att bada i Klarälven, vattnet känns så rent.
Tisdag
Vi tog en biltur till Brattfallet. Brattfallet är ett 10 m högt vattenfall .Efter rinner Halgån genom en 80 meter lång kanjon. En väldigt fin utflykt, mäktigt att se och vacker natur runtomkring.
Vi körde med bilen längs Klarälven förbi Osebol och Stöllet. Tillbaks till Ekshärad åkte vi en grusväg på västra sidan av Klarälven, mycket vackert. I Ekshärad finns förstås en pizzeria så vi köpte en pizza och tog med oss till husvagnen. Senare på eftermiddagen och kvällen kom det åska och regn så det blev husvagnsmys. Vi gillade verkligen Byns camping och återvänder kanske någon gång.
På onsdag åker vi till Rättvik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *