Åsa och Ulricehamn 18-24/6 2021

Fredag eftermiddag anlände vi till Åsa camping. Det var en väldigt varm eftermiddag. Vi tog en liten promenad ner till stranden. Vi köpte hämtpizza och åt på kvällen. väldigt bekvämt att bara gå en liten bit för att hämta. På lördagen åkte vi till Tjolöholms slott. Vi gick en rundtur i slottet , vi fick gå själva och läsa i en broschyr om de olika rummen m.m. Det var väldigt intressant. Slottet byggdes av den svensk-brittiska familjen Dickson och var klart 1904.. Det finns bekvämligheter såsom t ex rundspolande duschar och en av Sveriges allra första dammsugare med en vikt på ett ton. Söndag morgon gick vi en sväng på strandpromenaden. På eftermiddagen träffade vi Anders och Stina vid Näsbokrok naturreservat, det var fint. Anders och Stina badade. Vi avlutade dagen med grillning vid husvagnen. Måndag åkte vi till Ulricehamn. Vi tog en liten biltur för att se oss om i staden. På tisdagen åkte vi på den asfalterade banvallen länga sjön Åsunden, det var en väldigt fin cykeltur, mycket varierat och fin natur. På kvällen åt vi på restaurang Bryggan som låg fint med utsikt i över Åsunden. Onsdag gjorde vi en bilutflykt. Vi besökte Torpa stenhus som ligger sjön Åsunden. Det är ett herresäte från 1500-talet. Det var mycket intressant och sevärt. På torsdagen var det slut på vår husvagntur och vi åkte hem för att fira midsommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.