Hemåt igen 5-9/7

Fredag morgon åkte vi från Edam. Vi åkte på vallen som heter Afsluitdijk. Den  är  32 km lång och ca 90 meter bred och färdigställd 1932, invigd i september 1933. Den skiljer Nordsjön från Isselmeer , den insjö som uppstod när havsviken Zuiderzee avskildes från Nordsjön.  Vi stannade och gick upp i ett utsiktstorn för att kunna sen hela vallen. Eje föll för att köpa ett minnesmynt i en automat. Vi körde drygt 50 mil och stannade på camping Caravanpark  am Brahmsee , nära Neumunster. Nu fick vi regn för första gången på vår resa,då är det skönt med husvagn.

Lördag fortsatte vi färden norrut. Vi stannade förstås i gränshandeln vid Harrislee och handlade lite drycker. Vi körde över Lilla Bältbron och på eftermiddagen checkade vi in på Odense City Camping, en stor fin camping. Vi fick en fin plats och tillbringade resten av dagen där.

Söndag den 7/7 var det ganska kallt och blåsigt på morgonen så vi fick klä oss ordentligt för en cykeltur till centrum. Cykelvägen från campingen till centrum är ca 5 km och ovanligt vacker för att vara en cykelväg i en stor stad. Vi cyklade i skog, sen längs vatten och förbi Odense Zoo. Vägen gick faktiskt rakt igenom Zoo så vi kunde se både tigrar och zebror. Framme i centrum promenerade vi till HC Andersens hus och gick lite runt i de gamla kvarteren, det var fint. Vi drack en Irish Coffee på en irländsk pub och åt en väldigt god pizza på en italiensk restaurang. Odense är en  trevlig stad, det finns mycket mer att se om man stannar längre där.

På måndag åkte vi mot Sverige. Vi åkte över Stora Bältbron och Öresundsbron genom Småland och stannade på Lovsjöbadens camping ett par mil söder om Jönköping. Den ligger perfekt nära E 4.an så det är lätt att stanna där över en natt. De var ett fint läge vid en sjö och lite promenadstigar i skogen. Vi kunde sitta ute i solen på kvällen och vila.

Tisdag den 9/7 åkte vi de sista 20 milen hem och var hemma mitt på dagen. det har varit en mycket bra resa, vi är nöjda.