Hemåt längs ostkusten 16-18 juli

Denna förkylning tar nya former hela tiden. Jag ( Ingrid) vaknade måndag morgon med ett igensvullet vänsteröga, så det var bara att tvätta upp det och försöka möta dagen med röda ögon, igentäppt näsa, ihärdig hosta och ett leende. Vi startade från Ava havsbad på morgonen det var redan då mycket varmt. På vår resa söderut så gjorde vi ett stopp vid Höga Kusten bron. det är ett häftigt byggnadsverk och en fantastisk utsikt. Efter närmare 50 mils körning så hamnade vi i Österbybruk. Det var en fantastisk fin camping. Vi blev så personligt  mottagna av kvinnan som skötte både campingen och kiosken vid badet samtidigt. Vid badet finns ett fint hopptorn som är 10 meter högt. Campingvärdinnan berättade med stolthet att tornet var byggt på 30-talet och att det inte  finns så många sådana kvar i Sverige. Det är simklubben i Österbybruk som driver campingen. Dit kommer vi gärna igen och stannar lite längre för att turista i trakterna runtomkring.

På tisdagen drog vi vidare, ingen campingvärdinna fanns på plats när vi skulle åka så det vara bara att stoppa nyckeln i brevlådan. När vi sen gjorde ett stopp i centrum  för att inhandla lite mediciner på apoteket så kom vår campingvärdinna körande och skulle handla , hon kom fram och pratade med oss och sa att hon ju hade missat att säga hej då och att vi var hjärtligt välkomna  igen. Det kan man kalla att vara både personlig och serviceinriktad utan att det kändes påklistrat eller konstigt på något sätt.
Vi anlände Grisslehamns camping vid halvtolvtiden. Peter och Merja kom direkt och tog emot oss. De har båten i hamnen , precis vid campingen. Det var kul att träffa dem , fast vi höll på att svimma av värmen som översteg 30 grader. Efter lite vila så gick ( och cyklade ) vi mot färjeläget. vi skulle ta en dagtur till Åland med Eckerölinjen. Peter hade bokat buffèbord till oss och vi fick en mycket bra plats vid fönstret. Vi åt och drack mycket gott och hade en verkligt trevlig tur. Förutom när vi skulle handla i taxfree-butiken, där var det varmt och lite kaosartad trängsel. Skönt att komma ut på däck och titta på utsikten i stället. Efter båtturen så gick vi till deras båt och där hoppade vi i vattnet , det var otroligt skönt att bada och sen sitta och titta på solnedgågnen. Vi avslutade kvällen tillsammansmed att skåla i lite prosecco utanför vår husvagn. Det är alltid trevligt att träffa Peter och Merja.

Onsdag. Hemresa. Ytterligare en stekhet dag, det är nästan skönt att få sitta i bilen med AC, då blir man i alla fall svalkad. Jag behöver nog komma hem och försöka kurera mig, det är ju bäst att hinna bli frisk tills man  man ska börja jobba igen. Vi tog ett stopp på IKEA i Västerås för att äta lunch. När vi satte oss i bilen för att köra vidare så visade biltermometern 36 grader!! Precis när vi anlände Värmlandsgatan så öppnade sig himlen och det kom  en regnskur, det var välkommet. Vi är nöjda med vår husvagnstripp i Norge och Sverige.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *