Romantische strasse 15-16/7

Lördag morgon åkte vi vidare norrut. Resan på autobahn gick väldigt bra, inga missöden eller köer på vägen. På eftermiddagen kom vi fram till Estenfeld en liten ort 7 km från Würzburg. Den lilla campingen i Estenfeld öppnade 1953 och ägs än idag av samma familj. Sibylle och Bernd Strümper bor i sitt hus vid campingen som är mycket liten. Sibylle tar emot i receptionen och säger sen att man ska gå ut så ska hennes man visa vilken plats man får . Bernd är en riktig hejare på att dirigera husvagnar och husbilar på plats. Det är bara att följa hans precisa instruktioner om att vrida ratten fullt ut eller åt andra hållet. Med precision så placeras alla på exakt rätt plats. Det är trångt fast mysigt, toaletter, duschar, diskrum m.m. har några år på nacken men allt fungerar perfekt är välutrustat och väldigt rent. Vi trivs.

Söndag planerade vi att följa ”Romantische strasse” i några mil. Den här gången är det den norra delen av vägen vi åker. Vi åkte genom ett vackert och odlingsintensivt landskap med olika grödor som vete ,råg, korn, solrosor, spenat, m.m. Första stoppet var i byn Lauda- Königshofen. Det var en stilla söndagsförmiddag där idag och väldigt,lite folk. I byn var det vackra gamla korsvirkeshus m.m. Vi tog en kopp kaffe på ett café och åkte sen vidare genom vackra byar med gammal bebyggelse. Vi stannade i Weikersheim och det var det bästa besöket idag. Man kom in genom en stadsport till ett litet torg med en stor kyrka och flera vackra gamla byggnader., mycket vackert!
I ena änden av torget kunde man vandra in och besöka Weikersheim slott och slottsträdgård. Slottet började byggas i slutet av 1500-talet i renässansstil. Slottsträdgården som den ser ut idag anlades på 1700-talet Vi nöjde oss med att besöka slottsträdgården, det var mycket vackert, med statyer, blommor, ett orangerie m.m. Efter det vandrade vi lite på torget och här var det en hel del turister som satt på caféer och restauranger, det är väldigt populärt att cykla längs Romantische strasse så det var väldigt många cyklister där. Vi åt en god pizza och njöt av hur vackert det var. Vi åkte vidare och besökte sen Rothenburg ob der Tauber. Det är mycket sevärt i den staden , den har en stadsmur som omgärdar den. Vi hade sett så mycket redan så vi orkade inte mer än att ta en kopp kaffe och provade att vandra lite uppe på stadsmuren. Efter det åkte vi till campingen eftersom vi var ganska trötta och behöver vila inför morgondagens färd norrut i Tyskland.