Första turen med den nya husvagnen

Fredag 31/3 – Söndag 2/4 2017

Fredag eftermiddag kopplade vi på vår nya Kabe 470 och styrde kosan mot Skövde. Vädret vår regnet ,blåsigt och ganska kylslaget. Men det är inget som hindrar när vi vill ut på tur med nya husvagnen.  När vi närmade oss Billingens camping  i Skövde så var det total dimma när vi åkte upp på berget, ingen utsikt den kvällen. Mysigt och varmt inne i husvagnen.
Lördag morgon åkte vi till Bengts husvagnar  för att kanske köpa lite tillbehör till husvagnen, det blev inte så mycket med det. Sen gick  vi lite inne i Skövde, vi åt mat på en pub. Skövde är en trevlig stad.
Vädret blev bara bättre och bättre och det var bra eftersom vårt mål på eftermiddagen var Hornborgasjön och Trandansen. Det var ett riktigt skådespel tiotusentals tranor som gick, dansade, flög och lät. Vi studerade dem i kikaren , det är vackra fåglar.
Det kändes nästan som om det var tiotusen människor där också, fast det var det nog inte riktigt. Detta är verkligen sevärt så det är inte konstigt att det är folkvandring på vårarna för att se tranorna vid Hornborgasjön.
Bilturen runt sjön var också vacker vi åkte på småvägar som vi alltid tycker är så roligt att göra , man får se så mycket olika natur, byggnader, samhällen, kyrkor, bondgårdar, djur m.m. Sverige är fantastiskt.
Lördag kväll på campingen första april. Utanför husvagnarna sitter människor med jackor, mössor,  filtar och grillarna glöder!!  På lekplatsen leker en massa barn. Ja det är camping det.
Fast vi gick in i vår husvagn och hade mysigt inomhus.
Söndag förmiddag åkte vi hemåt. Vi  känner oss mycket nöjda med helgens resa och med nya husvagnen, vi planerar snart en ny tur.