Sista dagarna. Måndag till onsdag 17/7-19/7

Måndag morgon startade vi tidigt för att resa norrut. Resan rullade på bra hela dagen. Vi tog paus med jämna mellanrum, med husvagn är det så bra att rasta. Chauffören kan lägga sig och vila i sängen en stund, superlyxigt!
Vi anlände till Camping Miramar på Fehmarn på kvällen efter att ha avverkat ca 60 mil. Det är en stor fin camping med en fin havsstrand vid Fehmarnsund.

Tisdag morgon åkte vi in till Burg för att inhandla lite dryck och mat. Det är väldigt mycket danskar och svenskar som åker till Burg för att handla billig alkohol och utbudet är enormt.  Vi lyckades  att åka fel när vi skulle tillbaks till campingen så vi fick åka lite extra på småvägarna på Fehmarn. På eftermiddagen gjorde vi en utflykt på ön. Först åkte vi till hamnen vid Orth. Det ligger på sydvästra delen av Fehmarn. Där fanns caféer, restauranger, båtar och en vacker utsikt över Fehmarnsund. Det var många cyklister som rastade där. Efter det åkte vi till på en fyr som ligger på norra sidan. Det var också mycket vackert. Det går cykelvägar överallt på ön och det verkar vara väldigt trevligt att cykla där. Efter utflykten hade vi en skön kväll på campingen. 

På onsdagen startade vi vår hemfärd med att åka färja mellan Puttgarden och Rödby. Sen vidare genom Danmark och färja Helsingör-Helsingborg. Resan hem gick bra och vi var hemma i Degerfors kl åtta på kvällen. Nöjda och trötta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *