Början på resan lördag till onsdag

Lördag eftermiddag startade vi vår husvagnstripp.
Vi åkte genom ett vackert Sverige. På kvällen anlände vi till Råå camping i Helsingborg. Den campingen ligger väldigt fint vid Öresund.

Söndag morgon tog vi färjan till Helsingör. Vädret var lite blåsigt och gråmulet. Det gungade ordentligt det är en färd på 20 min. så det gick bra. 20 mil genom Danmark och sen nästa färja mellan Rödby och Puttgarden. Det gungade också så illamåendet var nära, tur att det bara är 45 min. Vi körde genom Tyskland och hamnade till slut på en camping söder om Hannover, Seecamp Derneburg. Han som ägde campingen var mycket trevlig och berättade att han tagit haft den i tre år. Han bor i Köln och får vara från sin fru mellan april och oktober när campingen är öppen, det var tråkigt tyckte han. Det var många fasta campare där, det är så fascinerande att se hur de bygger upp runt sina husvagnar. Husvagnarna verkar ha stått där i 20 år och sen är det fullt utbyggt runtomkring. På campingrestaurangen åt vi och tog varsin öl. Nu börjar det kännas som semester.

Måndag , färden går vidare söderut. Vi gör täta pauser för att Eje ska vara en bra chaufför. Det har flutit på ganska bra på Autobahn, förutom några köer vid vägarbeten. Det får man räkna med. Vi åkte 70 mil, söder om München började vi leta efter camping. Det går väldigt bra med GPS:en. Vi hittade en camping som skulle passa och följde vägbeskrivningen, ca 500 m innan vi skulle vara framme så var det en campingskylt och en pil uppför en backe intill ett hus. Vi tvekade lite men kom fram till att det måste vara den campingen. När vi rundade hörnet på huset så var vi inne på en gård som såg ut som en privat trädgård. Det stod ett tält där på gräset. Vi ringde på och kvinnan som tog emot oss var direkt på hugget och visade hur vi skulle ställa bil och husvagn mellan koner som hon hade ställt upp. Hon dirigerade ivrigt och skällde lite när vi inte placerade oss exakt som hon ville ,men sen var hon väldigt trevlig. Det kom ytterligare två husvagnsekipage som fick ställa upp sig på samma vis. där stor vi på rad. Det fanns toaletter, duschar, diskplats m.m. i ett litet hus bredvid. En väldigt speciell camping. Vi tog en promenad och det visade sig att den camping vi sökte låg 500 m bort och hade en trevlig restaurang vid sjön, där satte vi oss och njöt av kvällen och varsitt glas dryck. Det är bara att konstatera, de har en smart affärsidé att annonsera camping 500m från den stora campingen. Mycket intressant får man uppleva på husvagnssemester.

Tisdag, vi åker genom Österrike, förbi Innsbruck. Vid Europabrücke tog vi en lång paus och promenerade upp mot ett kapell där vi hade en fin utsikt över alperna. Vi åkte genom Brennerpasset och hade otroligt vackra vyer hela vägen genom Dolomiterna i Italien. Det gick nerför i flera mil så man undrar hur högt upp vi hade varit. Vi siktade mot Valdobbiadene men hade inte riktigt koll på vägen till campingen så vi sökte på GPS:en. Tyvärr gjorde vi en felkörning och när vi skulle hitta rätt så blev det lite svettigt för Eje. Vi körde på pyttesmå gator , genom små byar där det var så smalt att knappt en bil får plats. Det visade sig att vi började åka på den s.k. Proseccovägen som vi har tänkt att åka, fast inte med husvagn!! Eje gjorde ett bra jobb , han fick t.o.m. backa i en snäv kurva för att vi skulle komma runt. Vi kom i alla fall fram till camping Al Lago di lago i Tarzo. 27 grader varmt och fantastiskt vacker vid en sjö. Kvinnan i receptionen kunde engelska mycket bra och var väldigt serviceinriktad, vi fick tydliga instruktioner om sopsortering och tre lika sophinkar för sortering, ordning och reda . Vi fick en fin plats med utsikt över sjön. Vi tog en tur till Tarzo och handlade och tog ut pengar. På kvällen åt vi en mycket god pizza på restaurangen vid campingen. Det är så vackert här.

Onsdag. På morgonen åkte vi till Tarzo igen vi tog kaffe på ett café och tittade på folklivet. Känslan just då var att vi är verkligen i Italien och en underbart god espresso. Sen har vi haft en lugn dag på campingen. Det är en så fin utsikt över sjön från vår husvagn. Jag har pratat med kvinnan i receptionen om utflykter och fick låna en hel pärm för att kunna att läsa om olika utflykter. Hon vill gärna berätta vad vi ska se. Hon säljer också prosecco från lokala odlare så jag köpte en flaska av henne, i kväll sitter vi ute och myser i den varma sommarkvällen vi har det toppen. Varmt väder, husvagnen på en skuggig plats, lite prosecco som väntar i kylskåpet.