Enköping och Uppsala Valborg

Fredag 28 April

Fredag eftermiddag kopplade vi på husvagnen och styrde kosan mot Enköping.Vi  kom fram till Bredsand camping vid halvsjutiden på kvällen. Solen sken och det var en vacker vy över Mälaren. Det blåste fruktansvärt kallt så vi  kröp in i värmen i husvagnen ganska ganska så snabbt, där kunde vi sitta och titta på utsikten genom fönstret.

Lördag 29 April

Lördag morgon packade vi lite matsäck och åkte på en  bilutflykt. Först åkte vi ut mot Aspö och tittade, Där stannade vi inte utan vi vände och åkte istället österut. Färden gick mot Boglösa hällristningsområde. Vi stannade vid stora Rickebyhällen och tittade på hällristningarna, det är fantastiskt att tänka sig att  hällristningarna var gjorda när vattnet var så högt att detta var hällar på stranden en gång  i tiden. Vi satte oss i lä och åt vår matsäck , tur att vi hade långkalsonger och mössor m.m.  eftersom vinden var iskall. det var i alla fall mysigt att sitta där med kaffe och macka. Bilfärden gick vidare mot Grönsöö slott. Det är ett slott från 1600-talet. Vi gick en promenad runt slottet. det ligger vackert vid Mälarens strand. På sommaren är det utställningar, café m.m även slottsparken är säkert sevärd när allting blommar. Efter det åkte vi tillbaka till campingen och lagade mat i husvagnen ,det var mysigt.

Söndag 30 April Valborg

Söndag förmiddag skulle Eje sitta vid datorn och arbeta så jag tog en promenad i omgivningarna. Det var trevligt, jag gick upp på Fageruddsåsen ett naturreservat . Det var fint i skogen med blåsippor som blommade för fullt.  Efter det åkte vi till Uppsala. Vår Anders fyller 30 år 1 maj och vi skulle överraska honom , han hade ingen aning om att vi skulle dyka upp. Stina (sambon)  visste förstås att vi skulle komma, vi hade planerat det tillsammans. Uppsala på Valborgsmässoafton är något alldeles speciellt . Det är total fest. Det började med att gatan upp som vi skulle åka  på  för att komma till Rackarberget var avstängd för trafik , vi lyckades övertala vakten att släppa förbi oss , vi såg nog inte ut som några festande studenter. Anders blev verkligen överraskad när vi ringde på. Vi gick till en italiensk restaurang och åt god mat och hade trevligt. Hela Uppsala var överfull med festande studenter, ganska kul förutom att det blir så nerskräpat överallt. Vi hade en trevlig dag tillsammans .

Måndag 1 maj

Nu börjar verkligen vårvärmen komma och då är det dags att åka hem, tyvärr. Vi packade och åkte hemåt. Bredsands camping ligger väldigt fint vid Mälaren så dit kommer vi säkert att åka fler gånger. På hemvägen stannade vi vid Lekhyttans restaurang och åt. Där är det trevligt och god mat, Nu är vi hemma och längtar redan  efter vår nästa husvagnstur.