Bernkastel-Kues 5–8/7

Tisdag morgon tog vi det lungt. Jag ( Ingrid) tog en cykeltur in till staden och besökte turistinformationen för att skaffa lite broschyrer, kartor m.m. Hittade också lite gott kaffebröd på ett bageri. Det kom svenska husvagnsgrannar som vi pratade lite med, Peter och Eva från Gustafs i Dalarna. Efter några timmar på campingen så cyklade vi in till Bernkastel. Vi gick i gamla staden och tittade på husen tillsammans med alla andra turister. Vi åt mycket god mat på en restaurang.

På onsdagen packade vi cykelväskan och gav och iväg på en cykeltur söderut. Det är så härligt att cykla längs med Mosel och se alla vinodlingar med vinrankor i långa rader. När vi startade var det lite svalt i luften men det blev varmare efter bara någon timme. Vi cyklade till Wintrich, sen vände vi tillbaka. I Brauenberg hittade vi en Biergarten som serverade en väldigt god gulaschsoppa med Bitburgeröl till, så härligt att sitta och titta ut över Mosel och äta och dricka och ha det skönt! På eftermiddagen cyklade vi till Vinotheket som ligger vid St Nikolaus hospital i Kues. När man har betalt inträde för vinprovning där så går man ner i vinkällaren och har över 200 viner somman kan prova på. De första vi träffade vara våra husvagnsgrannar Peter och Eva. Det var väldigt speciellt att gå runt i källaren och provsmaka och samtidigt försöka skriva på listan vi tyckte om vinerna. Efter tre timmar så hade vi provat näramare 40 olika sorter. Vi hade väldigt trevligt och på slutet är det inte säkert att smaklökarna var i bästa skick, fast vi hade hällt ut många skvättar som vi inte gillade. Det slutade med att vi köpte två flaskor sekt. De provsmakade vi påslutet och tyckte att det var friskt och gott. På kvällen var det semifinal i fotbolls-EM. Eje kom på den goda idén att ställa vår lilla tv ute. Peter och Eva som hade goda vänner på besök, kom över med sin tv som ät lite större så att vi alla tillsammans kunde titta på när Portugal vann över Wales.

Det var strålande vackert väder på torsdag morgon. Peter, Eva och vi tog med våra cyklar och åkte med båt norrut på Mosel till Traben-Trarbach. Det var en båttur på ca 2 timmar, mycket vackert, de små städerna ligger tätt efter varandra alla har minst en kyrka och många fina hus, vinodlingarna täcker dalgången och ser ut som lapptäcken. Vi åkte också genom en sluss.

När vi kom fram hittade vi en restaurang i där vi satt och åt och slappade en stund. Sen startade vi cykelturen. Det var en perfekt cykeldag, lagom varmt, sol, ingen vind och hela tiden dessa vackra vyer med vinodlingar och Mosel som flyter fram. Ganska snart så tog vi ett stopp för att dricka kaffe, det finns hur många ställen som helst att äta, fika, dricka på. Vi cyklade vidare och stannade lite då och då för en slurk vatten. Vi bestämde att innan vi kom fram så skulle vi hitta någonstans att ta ett glas vin på , gärna någon lokal odlare. När bara hade ca 2 km kvar så åkte vi in i byn Graach. När vi åkte runt och letade så stod det Weinhaus på ett hus men ingången var en garageport där det stod en bil. Peter travade in och vi följde efter, där inne var en mysig innergård och herr Josef själv rekommenderade ett gott vin att dricka när man var på cykeltur. Tack Peter för att du tog med oss in dit!!
Vi pratade länge med frun som var bättre på engeska, hon berättade om olika viner och vi fick provsmaka två av deras bästa. Så klart köpte vi några flaskor innan vi åkte därifrån.
Det var en toppenbra cykeltur!
På kvällen var vi trötta och satt kvar utanför husvagnen och såg på semifinal där Tyskland förlorade.
Fredag sa vi hej då till Peter och Eva som skulle åka vidare till Trier. Vi hade en riktig slappdag, diskade lite, fikade, lyssnade på bok.

För att kunna uppdatera bloggen åkte vi till Bernkastel Bahnhof där det finns gratis Wifi. Vi började med ett glas öl och vin, men det var ett så mysigt ställe så vi fortsatte med mat. Här vill vi stanna en lång stund, det är den gamla  järnvägsstationen som är ombyggd till restaurang , toppen fint!  I morgon kopplar vi på husvagnen och åker vidare i Tyskland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *