Regn och lite kallt

Idag var det regnigt och lite svalt, vi gjorde ytterligare en utflykt, det passar bra när vädret är regnigt.
Vi åkte norrut längs kusten. Den första stad vi besökte var Novigrad. Där var det fint precis som i alla andra städer vi besöker här i Kroatien. Vi hann med att ta varsin cappuccino på en uteservering innan det kom en riktig störtskur,. Sen promenerade vi och tittade lite på staden.

Vi åkte vidare norrut och kom till den nordvästligaste udden i Kroatien.
Sen vände vi kosan mot byn Buje. Vi var hungriga och beställde pizza på en pizzeria där. Oj,oj vilka goda pizzor vi fick!! Bakade i vedeldad ugn.
Buje var en väldigt fin by. Högst upp i byn var den gamla staden och kyrkan, det var väldigt smala gränder och många fina hus att titta på. Det såg lite slitet ut, men det var väldigt charmigt. Dessutom var det en väldigt vacker utsikt på omgivningarna kring byn. En annan intressant detalj var att många gator och torg var uppkallade efter kända personer. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *